• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • cristian stefan bnrBăncile comerciale care activează pe piața din România se află în plin proces de implementare a noilor cerințe de raportare și publicare a datelor prevăzute de Pilonul III al acordului de la Basel, a declarat directorului Direcției Reglementare și Autorizare din Banca Națională a României (BNR), Cristian Ștefan.

  Proces de schimbare a modului de raportare către banca centrală a început anul trecut la nivel european. Cristian Ștefan, citat de Agerpres, consideră că băncile din România nu ar trebui să aibă probleme în implementarea noilor cerințe de raportare, mai ales că majoritatea fac parte din mari grupuri bancare europene, care deja implementează noile cerințe la nivel de grup și, ca atare, transferă cunoștințele de la nivel de grup și în subsidiarele din România.

  Ștefan a mai afirmat că, în perioada actuală, asistăm la implementarea acestor cerințe în toate băncile la nivel european, proces care a început anul trecut și va dura o perioadă destul de mare pentru că standardele se actualizează și ele și, la rândul lor, trebuie adaptate și la nivelul sistemului operator. Directorul BNR a precizat că aceste schimbări nu vor afecta relația dintre bancă și client.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top