• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Un raport BNR relevă că băncile au relaxat standardele de creditare în cel de-al treilea trimestru din acest an pentru creditele ipotecare.

  Totuși, instituțiile de credit au înăsprit condițiile pentru acordarea de credite de consum în aceeași perioadă.

  „Deciziile de politică monetară sau prudențială ale Băncii Naționale a României, așteptările privind piața imobiliară, modificarea concurenței din sectorul bancar, așteptările privind situația financiară a populației și riscul asociat bonității clienților reprezintă factorii de influență ai acestor evoluții”, se arată în document.

  Principalul factor menționat de instituțiile de credit care a condus la relaxarea standardelor de creditare pentru creditele ipotecare în T3/2017 este reprezentat de creșterea concurenței din sectorul bancar. Totodată, băncile au avut în vedere factori precum deciziile de politică monetară sau prudențială ale BNR și așteptările privind piața imobiliară pentru stabilirea standardelor de creditare pentru acest segment, araăt banca centrală.

  În ultimul trimestru din acest an, băncile anticipează o înăsprire semnificativă a standardelor pentru creditele de consum și menținerea constantă a acestora în cazul creditelor ipotecare.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top