• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • "mugur isarescu bnr"

  mugur isarescu bnr

  Banca Națională a României susține că sistemul bancar din România este solid, aceasta fiind prima reacție a băncii centrale la comentariile premierului Mihai Tudose care spunea că o instituție financiară pe pierdere riscă să intre în faliment.

  BNR arată că „nicio bancă din România nu are solvabilitatea sub pragul minim reglementat” și că „indicatorul de lichiditate (reprezentând raportul dintre activele lichide și pasivele pe termen scurt) este de 250,5%, peste nivelul minim reglementat de 100%”.

  „Rezultă că nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la siguranța depozitelor populației și firmelor păstrate în băncile din România”, concluzionează BNR.

  Reacția instituției conduse de Mugur Isărescu vine după ce premierul Tudose a declarat că jumătate din băncile active în România raportează pierderi și că Fiscul a început propriile investigații.

  ”Eu vă spun foarte sincer și-mi asum, o să ajungem până a la ieși public și a spune: domne’, băncile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu știu dacă este foarte ‘safe’ să vă țineți economiile acolo. (…) Iertați-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment ?”, a declarat Tudose la Antena 3.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to BNR, REACȚIE la comentariile lui Tudose despre bănci: ”Nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la siguranța depozitelor populației și firmelor”

  1. Anca spune:

   Da, clar. Ieri a murit a 45-a persoana din cauza băncilor si nu se iau masuri. Ia priviți ce fac altii … … acolo numai e risc sistemic la atatea credite si totusi se va aplica.

   Ce prevede noua lege a conversiei creditelor in CHF in Polonia

   Acum, cu ajutorul noului guvernator al bancii centrale al Poloniei, Adam Glapinski un apropiat al partidului sau, Lege si Justitie, Duda vine cu o noua versiune a legii conversiei, care nu mai este obligatorie pentru banci, cum se prevedea initial.

   In schimb, acestea vor fi forte indirect sa scape de creditele in CHF, intrucat banca centrala le va cere mai mult capital, ceea ce inseamna ca va fi mai costisitor sa le pastreze decat sa le schimbe in lei, cu un anumit cost.

   O idee asemanatoare are in prezent BNR in privinta plafonarii dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri.

   O idee foarte buna de mărire a capitalurilor si la banci pentru a veni cu oferte concrete de conversie a creditelor in CHF. Numai la noi BNR- ul e pe invers.

   Cred ca e timpul ca ministru Mihai Tudose sa ceara BNR-ului majorarea capitalului băncilor care detin CHF, mai ales ca nu plătesc profit……. nu-i asa dl. Ministru….

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top