• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • SEMINAR PIATA FINANCIARASistemul bancar din România a înregistrat o pierdere de 1,6 miliarde de lei după primele nouă luni din acest an, iar pe tot anul pierderea va depăşi „lejer” două miliarde de lei, a declarat sâmbătă directorul Direcţiei Supraveghere din Banca Naţională a României (BNR), Nicolae Cinteză, în cadrul seminarului EU-COFILE organizat de BNR, Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Alpha Bank.

  „Pe fondul provizioanelor mari înregistrate, şi mai urmează multe, la 30.09.2014 sistemul are o pierdere de 1,6 miliarde de lei. Era normal! Provizioanele masive înregistrate în trimestrul trei au dus la această pierdere. Atunci când s-a vehiculat cifra de două miliarde de lei nu aveam cifrele auditate. Cred că pierderea va depăşi lejer două miliarde de lei pe tot anul”, a explicat Cinteză, potrivit Agerpres.

  El a mai precizat că nivelul creditelor a scăzut din aprilie până în septembrie 2014 de la 22,3% la 15,33%, iar gradul de acoperire cu provizioane a creditelor neperformante este de 66,22%.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top