• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • olt

  Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu anunţă din centrul financiar londonez măsuri de relaxare pe care BNR le-ar putea lua în luna noiembrie.Am putea sista astfel la minimuri istorice la inflaţie şi dobânzi.

  Banca Naţională va analiza în şedinţa din 4 noimbrie posibilităţi de relaxare monetară care ar constitui o adevărată premieră.

  Astfel, conform lui Olteanu, care a acordat un interviu pentru Bloomberg, BNR ar putea reduce din nou dobânda-cheie. Vom lua în considerare tendinţa de a avea dobânzi foarte, foarte scăzute nu doar în Frankfurt ci şi în vecinătate, a declarat Olteanu care evidenţiază astfel că BNR va urma exemplul BCE şi va scădea din nou dobânda.

  În septembrie, BNR a scăzut dobânda de la 3.25% la 3% pe an. Conform specialiştilor, declaraţia lui Olteanu ar urma să anunţe scăderea la 2.75% a dobânzii de referinţă, conform bankingnews.ro.

  Astfel, scăderea BCE de 0.5 puncte la dobândă ar fi urmată de BNR în două etape, 0.25% în septembrie şi tot atât în noiembrie.

  Olteanu a vorbit şi de nivelul inflaţiei. “Ne confruntăm cu cea mai scăzută rată a inflaţiei din ultimii 25 de ani, aflată însă peste nivelul din alte ţări” a precizat oficialul BNR.  Conform acestuia inflaţia la nivelul anului va fi sub 2%.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top