• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • otp-bankAutoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a desfăşurat, în luna mai, o serie de investigaţii din oficiu sau pe baza plângerilor şi sesizărilor primite, în urma cărora a aplicat sancţiuni contravenţionale, printre cei amendaţi cu minim 5.000 de lei aflându-se BRD, ING şi OTP Bank, potrivit Agerpres.

  Potrivit unui comunicat al Autorităţii, BRD Groupe Societe Generale a fost sancţionată cu amenzi în cuantum total de 23.000 de lei, după ce inspectorii au constatat că instituţia a transmis date negative la Biroul de Credit pentru mai multe persoane fizice, fără să facă dovada informării prealabile a persoanei vizate în condiţiile legii.

  De asemenea, ING a fost sancţionată cu 20.000 lei întrucât S.C. ING Bank N.V. Amsterdam, Sucursala Bucureşti, a transmis de mai multe ori date negative în aceeaşi lună către Biroul de Credit SA, pentru aceeaşi restanţă (raportat la obligaţia de plată scadentă). În urma controalelor s-a constatat că transmiterea datelor negative nu respectă termenul de 30 de zile de la data scadenţei.

  Şi OTP Bank România a fost sancţionată cu amendă contravenţională de 5.000 de lei întrucât a transmis date negative la Biroul de Credit pentru mai multe persoane fizice, fără să facă dovada informării prealabile a persoanelor vizate.

  ERB Retail Services IFN SA a fost sancţionată cu 6.000 de lei pentru că a transmis date negative la Biroul de Credit SA, date aferente unor carduri de credit acordate mai multor persoane fizice, fără să facă dovada realizării informării prealabile cu 15 zile înainte a persoanei fizice.

  ”ERB Retail Services IFN SA nu a dat curs cererilor multiple ale unei persoane fizice, prin care aceasta şi-a exercitat dreptul de intervenţie, în sensul de a fi adoptate măsuri de ştergere a datelor negative transmise la Biroul de Credit S.A., fără informarea sa prealabilă”, susţine ANSPDCP.

   

   

   

   

   

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top