• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

  aurelian-dochia-rl

  Moneda rusească s-a depreciat vertiginos în ultimul timp,  euro și dolarul american situându-se la un nivel fără precedent. Devalorizarea rublei vine la pachet cu scăderea, pe plan mondial, a prețului la petrol și gaze, principalele produse la export ale Rusiei.

  Conform New York Times, îngrijorarea este prezentă în băncile europene.

  BCE supraveghează băncile cu expunere pe Rusia, cele mai mari fiind Societe Generale şi Raiffeisen.

  “Toate marile bănci europene au o anumită expunere pe Rusia, iar acestea sunt prezente și pe piața noastră. De aceea este posibil să izbucnească o furtună pe piața financiară europeană ce nu poate rămâne fără urmări pentru România. Consecințele pot fi: costuri mai mari pentru împrumuturile externe, variații ale cursului de schimb și deprecierea leului. BCE este actorul principal, care va determina încotro se vor îndrepta lucrurile“, a declarat  Aurelian Dochia, membru în Consiliul de Administrație al BRD Finance.

   

  BRD este bancă a grupului francez Societe Generale care a cunoscut o scădere la bursă de 7% din cauza faptului că are o expunere foarte mare pe Rusia reprezentând cu Raiffeisen băncile europene cu cea mai mare expunere în Rusia.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top