• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Horia Ciorcila Banca Transilvania

  Conducerea Băncii Transilvania a anunţat recent într-o teleconferinţă mai multe date despre tranzacţia de preluare a Băncii Transilvania.

  Astfel, creditele în CHF ale Volksbank sunt acoperite de riscul valutar prin finanţarea de la banca-mamă din Austria.

  Intrebarile au vizat în special prelualrea Volksbank şi conversia creditelor din franci in lei.

  Vom mentine o abordare individuala, in functie de profilul clientilor. In functie de caz, vom opta pentru conversia la cursul pietei cu anumite discounturi, cu scopul de a solutiona problemele sociale si a imbunatati calitatea portofoliului, pe baza unor principii bancare corecte si cu responsabilitate sociala. In privinta recentei volatilitati a cursului de schimb CHF, ne bazam pe o acoperire naturala a riscului valutar, in conditiile in care exista o finantare de la banca-mama a Volksbank in CHF, ce va fi convertita in capital”, a precizat BT la intrebarea privind planurile de conversie.

  BT a anunţat că nu există vreo prevedere contractuală privind conversia la un anumit curs. “Cu toate acestea, vrem sa reducem sau sa eliminam posibilele clauze litigioase, oferind astfel clientilor un tratament coret”, a mentionat BT.

  Banca din Cluj a mentionat ca incheierea tranzactiei de preluare a Volksbank va avea loc cel mai devreme la inceputul lunii aprilie 2015 si cel mai tarziu la finalul lui mai. Detalii vor fi oferite fie la incheierea tranzactiei fie incadrul AGA, depinde care va fi prima. AGA este programata pentru 28-29 aprilie.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top