• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • tetikBanca Transilvania își va modifica politica în privința creditelor ipotecare/imobiliare începând de săptămâna viitoare, potrivit unor surse.

  Decizia vine în contextul aplicării legii dării în plată, care a fost criticată intens de sistemul bancar.

  Conform unor surse citate de HotNews.ro, se lucrează la diferite scenarii, cel mai probabil fiind acela în care tinerii care vor solicita un credit pentru locuință vor avea de dat un avans mai mic decat cei care solicită un credit pentru firmă garantat cu o proprietate imobiliară.

  Surse din piata bancara au mai declarat HotNews că e sigur că bancherii vor ridica excepția de neconstituționalitate la Curtea Constituțională, însa se așteaptă ca și inițiatorii să reacționeze și să invoce neconstituționalitatea plafonului de 250.000 de euro, „caz in care ne-am putea trezi că legea e valabilă indiferent de plafon. Singurul lucru care se poate spune în prezent este că nesiguranța e generală, iar clienții ne sună să ne întrebe dacă să-și retragă banii ca să-i plaseze în alte active. E dezastru”, spune bancherul citat.

  Amintim că BRD, CEC Bank și Alpha Bank au decis să mărească avansul pentru creditele imobiliare după ce Legea dării în plată a fost publicată în Monitorul Oficial.

  Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca, Garanti Bank, Bancpost și Intesa Sanpaolo Bank, au mărit și ele avansul pentru finanțările imobiliare iar UniCredit Bank a testat intern un credit ipotecar cu opțiune de dare în plată, produs ce presupune un avans și costuri mai mari față de împrumutul ipotecar standard.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top