• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Warren-BuffettIeşirea Greciei din zona euro ar putea să nu fie un lucru rău pentru blocul comunitar, consideră miliardarul american Warren Buffett, care spune că nu e obligatoriu ca zona euro să aibă pentru totdeauna aceiaşi membri pe care îi are în prezent.

  „Dacă, în final, grecii păresesc zona euro, ar putea să nu fie un lucru rău pentru zona euro. Ar putea să fie o idee bună în mai multe moduri, dacă toată lumea învaţă că regulile sunt importante”, a declarat Buffett, care a adăugat că „s-a convenit deja ca statele din zona euro să aibă în timp o legislaţie a muncii cât de cât compatibilă, deficite fiscale, moduri generale de administrare a economiilor naţionale compatibile, care să nu rezulte în devieri, în cazuri în care ţările nu joacă în conformitate cu regulile”.

  Warren Buffett a mărturisit că a fost întotdeauna sceptic în legătură cu eficacitatea zonei euro, care a avut „probleme structurale de la înfiinţare”. Cu toate acestea, consideră miliardarul, zona euro nu reprezintă un eşec.
  „Zona euro nu a murit şi s-ar putea să nu moară niciodată, dar trebuie să lucreze la armonizarea problematicilor fiscale din ţările membre. Nu poate trăi dacă popoarele merg în direcţii diferite. Germanii nu îi vor finanţa la nesfârşit pe greci”, a mai spus Buffett.

  În prezent Grecia este cel mai îndatorat stat din Uniunea Europeană și încearcă să ajungă la un acord cu creditorii săi internaţionali – Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional – pentru prelungirea programului de sprijin financiar în valoare de 240 de miliarde de euro încheiat în 2010.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top