• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euro

  Bulgaria a obţinut 1,3 miliarde de euro din cea mai mare vânzare din istoria țării, profitând de cererea mare  pentru bonduri în euro creată de programul de relaxare fiscală al Băncii Centrale Europene (BCE), transmite Reuters.

  Guvernul bulgar a lansat trei emisiuni de obligațiuni cu scadența la 7, 12 și 20 de ani, tranzacțiile fiind gestionate de Citi, HSBC, Societe Generale și UniCredit.

  Parlamentul bulgar tocmai a aprobat planul Guvernului de a strânge opt miliarde de euro din vânzarea de obligațiuni pe piețele externe în decurs de trei ani.

  Cererea pentru bonduri demonstrează că investitorii nu sunt afectați de recenta decizie a agenției de evaluare financiară Standard & Poor’s de a retrograda ratingul Bulgariei la ‘junk’ (nerecomandat pentru investiții).

  ‘Decizia Bulgariei de a accesa piețele nu putea veni într-un moment mai bun, ținând cont de programul BCE care a ajutat piețele’, a apreciat analistul Alex Bebov, de la BAC Securities.

  După ce colapsul unei bănci locale, în 2014, a forțat statul să contribuie la rambursarea deponenților, cea mai săracă țară din Uniunea Europeană și-a anunțat intenția de a accesa de două ori piețele internaționale în cursul lui 2015 pentru a putea rostogoli datoria actuală și a finanța deficitul bugetar, conform Agerpres.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top