• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bb

  Jens Weidmann, președintele Băncii Centrale a Germaniei, Bundesbank, a respins ideea conform căreia  BCE ar trebui să ia măsuri pentru deprecierea euro. Şeful Bundesbank a avertizat că orice manipulare a ratelor de schimb va fi ‘periculoasă’, conform Reuters.

  Jens Weidmann a fost prezent la o întâlnire între miniștrii din Germania și Franța și guvernatorii băncilor centrale din cele două țări.

  Chestionat de  jurnaliști despre necesitatea ca BCE să ia măsuri pentru deprecierea euro, oficialul german a răspuns:

  Desigur că rata de schimb joacă un rol important pentru noi, deoarece intră în datele statistice referitoare la avansul economiei și viitoarele evoluții ale inflației. Și, desigur, o abordare diferită a politicii monetare de orice parte a Atlanticului are un rol important în determinarea nivelului cursului de schimb, care este o variabilă importantă’, a explicat Jens Weidmann, care face parte și din Consiliul guvernatorilor BCE.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top