• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • "bvb"Bursa de Valori București (BVB) a înregistrat un avans de aproape 11% la finalul primului semestru din acest an, pe fondul unei luni iunie marcate de acordarea de dividende și de o serie de incertitudini politice, informează un comunicat publicat marți pe site-ul bursei.

  „BET, principalul indice al pieței, cel care măsoară evoluția celor mai lichide companii, a încheiat luna iunie la un nivel de 7.855 puncte, ceea ce corespunde unei creșteri de 10,87%. Un avans mult mai puternic a fost consemnat de indicele BET-TR, care include și dividendele acordate de companiile din BET. La 10.226 de puncte, BET-TR a consemnat o creștere de 16,85% la finalul primului semestru. Sezonul dividendelor a marcat puternic luna iunie, iar cele mai mari randamente ale dividendelor acordate au depășit 18%”, se precizează în comunicat.

  Clasamentul ia în considerare dividendele acordate până la data de 30 iunie 2017 de companiile listate, prezente în cel puțin un indice al BVB, relevă raportul semestrial.

  „Prima jumătate de an a adus investitorilor de la Bursa de Valori București două listări valoroase și un sezon al dividendelor care s-a făcut remarcat prin randamente semnificative. Piața locală de capital se reașează pe noi baze, iar investitorii vor avea parte de o a doua jumătate de an extrem de ofertantă la BVB cu noi listări și noi produse,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top