• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Alina KabaevaZiua de marţi a adus două ştiri care, deşi s-au petrecut la câteva mii de kilometri distanţă, una în România şi una în Rusia, şi aparent nu au nimic în comun, sunt în realitate două exprimări ale aceleiaşi realităţi specifice lumii a treia, în care suntem ţinuţi de 70 de ani.

  Aici, la graniţa Uniunii Europene, televiziunile întrerupeau ştirile despre caltaboşul de Crăciun pentru a relata că în Sectorul 4 al Capitalei, un hoţ oarecere a intrat cu o glugă pe cap şi un pistol (nu se ştie încă dacă era de jucărie sau real) şi le-a dat incredibila gaură de 5.000 de lei bancherilor de la BRD.

  În lipsă de ştiri mai interesante, nu putem să îi acuzăm de nimic pe colegii de la televiziuni, şi-au făcut treaba. De aici începe însă nebunia. La faţa locului, gîfâind ca după maraton, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Capitalei ţine o conferinţă de presă ad-hoc, în care îi anunţă pe contribuabili că Poliţia a instituit filtre la ieşirile din Bucureşti, a adus câini de urmă şi îl caută pe toate înregistrările camerelor de luat vederi din zonă pe cel care a avut tupeul să fure din avutul băncii.

  Serios?! Pentru 5.000 de lei, pe care BRD îi strânge într-o lună de zile din comisioanele abuzive pe care i le plătesc 10-15 amărâţi? Şi folosind, ca o ironie a sorţii, oameni, câini şi maşini plătite de aceiaşi amărâţi care vor acoperi, în cele din urmă, paguba suferită de bancă. Asta în condiţiile în care şefii BRD nu au considerat de cuviinţă să angajeze în acea agenţie un agent de pază.

  În aceeaşi zi, câteva apartamente (poate chiar zeci de apartamente) au fost sparte de hoţi, cu pagube mai mari de 5.000 de lei. Fără să fie aduşi pentru asta câini de urmă şi fără să fi fost puse filtre la ieşirile din Bucureşti.BRD

  Tot în aceeaşi zi, la Moscova, ruşii erau indignaţi de o poză apărută pe Internet, în care Alina Kabayeva, fostă campioană la gimnastică ritmică şi presupusa amantă a preşedintelui Vladimir Putin, este însoţită la o cafenea de forţe de securitate impresionante, înarmate până în dinţi cu pistoale automate.

  Şi în România, şi în Rusia, forţele de ordine, deşi plătite de contribuabili, se cocoşează în faţa potentaţilor zilei. La noi în faţa unei bănci, la ei în faţa amantei preşedintelui.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top