• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bcc

  Directoratul Băncii Comerciale Carpatica (BCC) intenţionează să relanseze discuţiile cu Nextebank pentru a stabili condiţiile unei potenţiale fuziuni.

  Carpatica vrea să acopere pierderile cumulate, prin reducerea capitalului cu 204,5 milioane lei, propunerile fiind discutate de acţionari pe 28 aprilie.

  Carpatica solicită acţionarilor să aprobe reluarea discuţiilor cu Nextebank, după respingerea ofertei de fuziune din decembrie.

  Nextebank a avut o ofertă pentru fuziunea prin absorbţie cu banca din Sibiu, controlată de Ilie Carabulea, dar aceasta a fost respinsă de acţionari care au împuternicit în schimb directoratul instituţiei de credit să majoreze capitalul cu cel mult 155 de milioane lei pe o perioadă de un an, prin emisiune de acţiuni legate de împrumuturi subordonate convertibile în acţiuni.

  Pe 28 aprilie, acţionarii vor discuta şi propunerea de reducere a capitalului social cu 204,5 milioane lei (46,3 milioane euro), de la 314,6 milioane lei la 110,13 milioane lei, prin anularea a 2,04 miliarde acţiuni, pentru acoperirea parţială a pierderilor cumulate ale băncii întregistrate la finele anului trecut.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top