• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lei

  Câştigul salarial mediu a înregistrat în noiembrie o creştere de 2,2% faţă de octombrie, la 1.743 lei net, fiind mai mare cu 5,6% decât în noiembrie 2013.

  Cele mai mari salarii se găsesc în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, de 4.166 lei, potrivit datelor INS.

  Cele mai mari creşteri ale salariilor medii nete s-au înregistrat în activităţile auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activităţi de asigurare şi fonduri de pensii), cu 23%

  Creşterile câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime anuale sau pentru sărbători), sume din profitul net şi din alte fonduri, dar şi realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte). De asemenea, creşterile câştigului salarial mediu net au fost influenţate în unele activităţi economice şi de disponibilizările de salariaţi cu câştiguri salariale mici”, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top