• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • grexit 12Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Annika Breidthardt a anunţat că deponenţii nu vor fi loviţi de planul de restructurare a băncilor greceşti în acest an. Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2016? „Nu este clar cum pot face posibil un bail-in pentru obligaţiuni în timp ce exclud depozitele”, zice un analist de la Londra.

  Cât de sigure sunt depozitele grecilor? Planul de restructurare a băncilor anunţat de şeful grupului miniştrilor de finanţe ai zonei euro, Jeroen Dijsselbloem, aparent îi pune la adăpost pe deponenţii deja torturaţi de limitele de retragere impuse la începutul acestei veri. Cum mâna lungă a planului de bail-in ajunge chiar până la deţinătorii cu titlu senior a obligaţiunilor emise de băncile greceşti, semnalul este prost pentru grecii îngrijoraţi de banii lor.

  Analiza amplă a structurii activelor preconizată pentru ultima parte a acestui an nu va merge dincolo de creditorii instituţionali care au cumpărat bonduri corporative ale instituţiilor de credit elene, a anunţat Annika Breidthardt, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. „Deponenţii nu vor fi loviţi în acest an”, este declaraţia acesteia care a atras observaţia portalului financiar Zero Hedge. Şi ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2016?, vine întrebarea subsecventă.

  Articolul integral pe Capital.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top