• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Victor Ponta 3

  Statul român vrea să împrumute de la băncile comerciale circa 2.5 miliarde de euro, în mare parte pentru finanţarea datoriei publice şi acoperirea deficitului bugetar.

  În 2015, ministerul condus acum de Darius Vâlcov, cel al Finanaţelor, vrea să împrumute de pe piața internă circa 10 — 12 miliarde de lei prin emisiuni de certificate de trezorerie și 25 — 28 miliarde de lei prin obligațiuni de tip benchmark.

  Nouă bănci comerciale au subscris astăzi oferte pentru obligaţiunile  statului român, are au totalizat 975 milioane lei. Marți, va fi organizată o sesiune suplimentară aferentă licitației de obligațiuni de luni, prin care MFP vrea să împrumute alte 105 de milioane de lei, la randamentul stabilit deja în licitație.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  5 Responses to Cât vrea să împrumute statul român de la BĂNCI în 2015: 8-9 miliarde de euro

  1. […] Cât vrea să împrumute statul român de la BĂNCI în 2015: 8-9 miliarde de euro […]

  2. simona spune:

   Postata de dl. av. Piperea pe pagina dansului de FB in data de 14.02.2015:
   „Din Statutul BNR (legea nr.312/2004, art.7) rezulta ca Banca noastră centrala poate da credite instituțiilor de credit din România. In același timp, BNR ii este interzis sa dea credit Statului român. Acesta se poate împrumuta doar de la băncile private. Un credit de tip lombard sau repo la care au acces doar băncile private are o dobinda de 1,2 % in prezent. Statul se împrumuta direct de la banci sau prin emiterea de obligațiuni cu 5-7 % dobândă. Încercați sa calculați o rata a profitului intr-o astfel de afacere. E amețitoare. Culmea ironiei este ca, pentru împrumuturile date de BNR băncilor comerciale, se cer ca garanții obligatiunile de stat deținute de bănci si creanțele bancilor contra statului.
   In acest gen de afacere BNR nu se supune niciunei alte autorități ale Romaniei (art.2, legea 312/2004).”

  3. andrei spune:

   Aceasta este cea mai tare stire in ultimii 10 ani. Va rugam insistati pe subiect.

  4. Ortwin spune:

   Adica 2 Mrd € de la FMI + 2 Mrd € de la CE conform discutilor din saptaminile trecute nu sunt necesare, iar cateva mrd. € de la banci private da.

  5. costel spune:

   Constat cu surprindere ca nimeni nu face spume la gura ca guvernul se imprumuta,asa cum faceau analistii cind se faceau imprumuturi pentru a acoperi pagubele produse de guvernul Tariceanu-UDMR sustinut de PSD din Parlament.De asemenea constat tot cu surprindere ca nimeni nu protesteaza impotriva spuselor lui Tariceanu ca o decizie politica oricit de proasta si paguboasa ar fi pentru Romania nu poate fi anchetata de DNA!!!Deci in mintea acestui individ ,care atunci cind era ministrul economiei nu stia din ce se formeaza pretul de cost,daca un politician ia hotarirea sa dea foc tarii,nu poate fi anchetat!!!Pai acest individ trebuie internat intr-un ospiciu nu lasat in libertate!!Romanii care votat USL: in 2012 au de ce sa fie mindri cu un asemenea guvern care in scurt timp ne duce la faliment.Ponta a promis romanilor 1 milion de locuri de munca,o noua Constitutie,o lege a sanatatii,o noua impartide administrativ-teritoriala, o noua lege a salarizarii,o noua lege a educatiei.Toate acele legi promiteau Ponta si Antonescu si PSD si PNL si UNPR si UDMR ca vor fi EVIDENT MAI BUNE!!!Daca s-au tinut de cuvint votati-i si in 2016 ca sa va meritati soarta!!!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top