• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lei baniMinisterul Finanţelor va lansa în luna iulie o emisiune de obligaţiuni a câte 100 de lei bucata, cu scadenţă la doi ani şi o dobândă peste media bancară, scutită de impozit. Deţinătorii vor participa şi la o tombolă.

  Ministerul Finanţelor a anunţat, joi, că lansează o emisiune de obligaţiuni în lei pentru populaţie cu o valoare totală de 100 de milioane de lei, oferind o dobândă anuală neimpozabilă peste nivelul practicat de bănci la depozite.

  În cadrul aceleiaşi măsuri, Finanţele organizează şi o loterie prin care deţinătorii acestor titluri pot câştiga premii de câte 1.000 de lei.

  Spre deosebire de emisiunea de obligaţiuni pentru populaţie de anul trecut, soldată cu un aproximativ eşec, ministerul a făcut mai multe modificări. Astfel, valoarea nominală a unui titlu a fost redusă de la 1.000 de lei la 100 de lei.

  „Această emisiune are şi un scop educativ, dorim ca oamenii să înţeleagă ce înseamnă să economiseşti. Am scăzut valoarea unui titlu pentru a face această emisiune mai atractivă pentru populaţie“, a afirmat Anca Dragu, ministrul Finanţelor.

  Oferta bate bonusurile bancare

  Dobânda exactă a obligaţiunilor va fi anunţată în luna iulie, însă va fi, cel mai probabil, în jur de 2% pe an – semnificativ peste dobânzile practicate de bănci la depozite, potrivit informaţiilor din piaţă.

  Sursa> adevarulfinanciar.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top