• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • "valer dorneanu ccr"Jurnaliștii de la profit.ro au prezentat motivația deciziei Curții Constituționale privind neconstituționalitatea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric.

  Curtea spune că debitorii se pot adresa instanței, în condițiile impreviziunii, și să ceară fie darea în plată, fie reechilibrarea contractelor, inclusiv prin conversia ratelor de plată în lei la un curs care poate fi cel de la momentul semnării contractului sau cel de la momentul survenirii unui eveniment imprevizibil ori cel de la data conversiei, în funcție de decizia judecătorului.

  “Curtea apreciază că argumentele reținute în Decizia nr.623 din 25 octombrie 2016 privind Legea nr.77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite cu privire la incidența teoriei impreviziunii sunt pe deplin aplicabile și în materia contractelor de credit în franci elvețieni”, scrie în motivare.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  4 Responses to CCR: Judecătorul va stabili cursul de schimb al conversiei, care poate fi și cel istoric

  1. SOLICITARE spune:

   Guvernul PSD trebuie să emită o OUG prin care sa solicite băncilor obligatia de a se reechilibra toate contractele de credit in CHF la realitatea economică de astăzi avand in vedere ca sunt îndeplinite conditiile impreviziunii. 51.000 de clienti asteapta acest lucru de urgență si probabil 200.000 de cetateni la care le-ati promis acces va face dreptate. Dorim respectarea Deciziei Curții de catre banci si punerea in aplicare a deciziei prin stabilirea unui curs mediu de la acorsare si pana in ianuarie 2015…

  2. Cosmin spune:

   Totodată, mai spune Curtea, de Lege trebuie să beneficieze doar debitorii care au acționat cu bună-credință, care nu-și mai pot îndeplini obligațiile față de bancă. Adică prostii care pot plăti sa plateasca……. cata nesimțire fara margini…… impreviziunea s-a produs la toate contractele acordate in CHF judecător fara respect fata de cetateni…. va bateti joc de oameni…… acel eveniment incert s-a produs la toate contractele….. ca sa vii sa declari o astfel de inepție este neconstitutional ….. Ce urmeaza să zică Curtea vine e negru sa plateasca vine e al e scutit …… tocmai ati creat un precedent extrem de periculos.. … contractul e contract si cand s-a stabilit ca la aceste contracte Sunt îndeplinit e conditiile impreviziunii trebuie sa se aplice aceeasi regula la toti nu cum doreste fiecare judecător. O sa atacăm decizia la Baga si la toate instanțele in drept international pt ca nici Curtea in care avea incredere s-a politizat si se sau decizii pe interese….. RUSINE.

  3. Client spune:

   Ati decis o porcărie fara margini incompetentilor. Vorbim de acelasi tip de contract încheiat intre doua parti in care una din parti suporta integral pierderile. De acolo si pana ca decizia sa fie decisa de catre judecători e o blasfemie. Cică in unele cazuri se poate îngheța, in altele sa se stabileasca un curs mediu, in functie de gradul de indatorare sau de situația financiara. Nu e corect …. corect era sa se stabileasca pentru toata lumea ca pierderile sa fie suportate de ambele parti in mod egal si astfel era Clara situatie. In acest mod nu ati facut decat sa încărcați instanțele cu mai multe dosare si avocații sa mai castige niste bani si sa ne tarati prin instanțe. RUSINE CURȚII pentru o decizie injusta si favorabilă bancilor, nu ati fost deloc cinstiti, cu atat mai mult cand in toamna lei presedintele CURȚII se spunea ca trebuie sa vada cum sa se aplice legea ….. atunci numai se punea problema ca era neconstitutionala. Totul e politic si in spatele deciziei era BNR si băncile mafiote.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top