• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ING-06_960x650Evenimentele politice, precum trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, acuzat de corupţie, au un impact limitat asupra cursului leului, care s-a apropiat de marja inferioară a intervalului de stabilitate al BNR, de 4,3800-4,5200 lei/euro, consideră economiştii ING Bank România.

  De asemenea, ING consideră că leul are potenţial de întărire vineri, ca urmare a deciziei Rezervei Federale a SUA de a menţine dobânda de politică monetară, dar un trend de întărire a monedei naţionale este limitat.

  Leul s-a depreciat marginal joi, după ce procurorii au trimis în judecată dosarul în care premierul Ponta este acuzat de corupţie şi a încheiat aproape de 4,4240 lei/euro. În urma anunţului iniţial, cursul a crescut la un maxim al zilei de 4,4285 lei/euro, potrivit ING Bank.

  „Continuăm să ne aşteptăm la o relativă stabilitate (sau, cel mult, la o perioada limitată de zgomot politic) în condiţiile în care largul consens recent pe tema Codului Fiscal şi perspectiva negocierilor cu FMI pentru un nou acord limitează riscurile majore. Astfel, considerăm că evenimentele politice au un impact oarecum redus asupra pieţelor locale. Pentru astăzi vedem potenţial de apreciere după ce Rezervă Federală a păstrat ratele neschimbate, iar pieţele au interpretat mesajele drept favorabile unei politici monetare relaxate. În plus, probabilitatea implicită a unei majorări de dobânda anul acesta, aşa cum este reflectată de cotaţiile futures având ca suport rata dobânzii de politică monetară, a coborât sub 50%. Totuşi, potenţialul de întărire a leului este limitat deoarece perechea euro/leu este relativ aproape de marja inferioară a intervalului de stabilitate al BNR (de 4,3800-4,5200 lei/euro). ING crede în continuare că octombrie rămâne în cărţi pentru o majorare a dobânzii din partea Fed”, se arată într-o notă a băncii către investitori şi analişti, citată de Mediafax.

  Vineri, în jurul orei 11:00, euro se tranzacţiona în piaţa locală la 4,4210 lei/euro.

  Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

  Rezerva Federală (Fed) a SUA a menţinut joi dobânda de politică monetară aproape de nivelul zero şi a redus estimarea privind nivelul acesteia pe termen lung, semn că economia americană este mai puţin capabilă decât considera anterior instituţia să suporte înăsprirea politicii monetare. Fed a menţinut dobânda cheie la nivelul 0%-0,25%, cu un vot de 9 la 1, şi se aşteaptă ca rata să ajungă la 0,4% până la sfârşitul acestui an, ceea ce înseamnă că Fed trebuie să decidă majorarea la şedinţele din octombrie sau decembrie.

  Decizia Fed nu a avut un impact semnificativ nici pe bursa de la Bucureşti, aflată în creştere cu 0,5% după aproximativ o oră şi jumătate de la deschiderea pieţei. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni s-a situat la 3,8 milioane lei (862.000 euro) pănă la ora 11:15.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top