• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • zamfir pipereaIniţiatorul legii dării în plată, deputatul PNL Daniel Zamfir, a depus la Senat mendamentele legii dării în plată, legea fiind retrimisă de Klaus Iohannis în Parlament pentru dezbatere.

  Zamfir a depus 5 modificări la legea dării în plată, deputatul comentând aceste amendamente la TVR în emisiunea lui Mihai Rădulescu.

  Amendamentele prevăd schimbarea sintagmei de persoană fizică în consumator, mărirea la 30 de zile a termenului în care banca trebuie să răspundă şi extinderea legii asupra  fideiusorilor şi co-debitorilor.

  1. Se inlocuieste sintagma „persoana fizica” cu cea de „consumator”
  2.Banca si consumatorul pot stinge de comun acord creanta inainte  de darea in plata
  3. Se majoreazala 30 de zile termenul in care banca trebuie sa raspunda notificarii consumatorului
  4.Se clarifica situatiile diferite in care se afla consumatorul supus procedurii de executare silita, eliminand eventuala lui discriminare in functie de stadiul executarii silite
  5. De legea darii in plata beneficiaza si fideiusorii si co-debitorii care au garantat imprumuturile altora, precizează Hotnews.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top