• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • credit europe bankCredit Europe Bank a dat primul răspuns scris la o notificare de dare în plată depusă de avocatul Adrian Cuculis, solicitând debitorului să permită-i permită să inspecteze imobilul pe care urmează să-l dea în plată înainte de datele propuse pentru prezentarea la notar, scrie News.ro citat de adevarulfinanciar.ro

  Notificarea a fost înregistrată pe 13 mai, în ziua intrării în vigoare a legii dării în plată, la Credit Europe Ipotecar IFN, divizie a Credit Europe Bank. Debitorul a propus băncii, prin intermediul avocatului, două date diferite pentru prezentarea la notar pentru semnarea actului de dare în plată, aşa cum prevede legea, la 21 şi 27 iunie, potrivit unei postări a avocatului Cuculis pe contul său de Facebook.

  În scrisoarea băncii se menţionează: „vă solicităm ca până cel mai târziu în data de 23.05.2016 să permiteţi împuterniciţilor subscrisei accesul în imobilul pe care înţelegeţi să-l oferiţi spre dare în plată, astfel încât să putem realiza în prezenţa reprezentanţilor ambelor părţi din contractul de credit o inspecţie în vederea constatării stării de fapt a imobilului respectiv“.

  În acelaşi termen, banca cere debitorului să-i trimită un extras de carte funciară pentru informare din care să rezulte situaţia juridică a imobilului, un certificat fiscal privind datoriile imobilului la zi şi o adeverinţă de la Asociaţia de proprietari din care să reiasă că nu există datorii la întreţinere.

  Acordul clientului trebuie trimis băncii în maxim două zile de la primirea răspunsului băncii, împreună cu data şi ora la care pot merge reprezentanţii instituţiei de credit pentru a inspecta imobilul.

  Avocatul Adrian Cuculis spune că nu vede necesară inspecţia, iar extrasul de carte funciară autentic îl va solicita notariatul, nu debitorul. În schimb, certificatul de informare nu este necesar, ci reprezintă doar o formă de tergiversare.

  Credit Europe Bank nu a propus nicio variantă de negociere, ci a solicitat direct să facă evaluarea imobilului în vederea închiderii datoriei.

  Avocatul subliniază că adeverinţă de la Asociaţia de proprietari alături de certificatul de atestare fiscală sunt documente specifice şi necesare exclusiv unei proceduri de vânzare-cumpărare.

  „Dacă legea dării în plata ne zice că pe instanţa costul este zero, atunci aşteptăm Guvernul să iasă urgent cu o ordonanţă de urgenţă prin care să modifice regimul fiscal al dării în plată“, a conchis Cuculis.

  El şi colegii de la cabinetul său de avocatură au depus vineri, 13 mai, circa 100 de notificări, dintre cele mai multe pentru recuperatori, vizând clienţi deja executaţi silit.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top