• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ING:STEUN AAN GRIEKEN GEEFT GEEN PROBLEMEN

  Creșterea rapidă a deficitului de cont curent, care a ajuns la 2,6 miliarde de euro după cinci luni din acest an, face improbabilă majorarea ratingului suveran al României în 2017 scrie News.ro.

  Contul curent al balanței de plăți include sumele încasate și cele plătite de România în relațiile comerciale cu celelalte state.

  „Deficitul de cont curent a ajuns la 1,6% din PIB la finalul lunii mai 2016, comparativ cu -1,1% la sfârșitul lunii aprilie și cu un nivel echilibrat în perioada ianuarie-mai 2015, ca urmare a unui ciclu puternic stimulat de consum și întârzierii plății subvențiilor agricole europene. Tendința de deteriorare puternică atât a deficitului bugetar, cât și a celui extern înseamnă că îmbunătățirea ratingului în 2017 începe să pară puțin probabilă”, scriu analiștii ING.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top