• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbankVolksbank a transmis o poziție oficială la articolul despre executarea silită a celor care au dat în judecată banca, publicat ieri de Pagina de Bănci.

  Redăm mai jos poziția Volksbank:

  „Este total neadevarata informatia conform careia banca ar avea o <<lista neagra>> cu clientii care au initiat un proces impotriva sa. Volksbank Romania respecta dispozitiile legale in vigoare, in sensul notificarii clientilor care inregistreaza intarzieri la plata ratelor, acestia fiind instiintati in legatura cu numarul zilelor de intarziere si cu privire la masurile care urmeaza a fi luate in cazul neacoperirii debitelor restante. Mai mult decat atat, in cele mai multe cazuri, notificarile privind declararea scadentei anticipate sunt trimise prin intermediul executorului judecatoresc, cu confirmare de primire. In ceea ce priveste perioada de la care un imprumut poate fi declarat scadent anticipat, potrivit reglementarilor contractuale si legale, creditorul poate dispune aceasta masura oricand dupa depasirea datei scadentei.”

  Ulterior primirii reacției băncii am mai adresat două întrebări, referitoare la oportunitatea adăugării unor cheltuieli de executare imediat după declararea scadenței anticipate și la existența sau nu a unor variante de evitare a executării silite.

  Iată care a fost explicația Volksbank referitoare la graba de a declanșa executarea silită imediat după declararea scadenței anticipate: ”Din momentul in care clientul nu si-a respectat prevederile contractuale, Banca intreprinde o serie de actiuni graduale (sms, contact telefonic, notificari, vizite, notificare transmisa prin intermediul unui birou de executor judecatoresc, etc). Declararea scadentei anticipate intervine dupa ce banca a epuizat toate solutiilor de recuperare pe cale amiabila. Orice intarziere a procesului de recuperare, fara a avea o solutie agreata de parti, duce la cresterea creantei si, implicit, a perioadei de acoperire a creantei”.

  Referitor la posibilitatea de a evita executarea silită, explicațiile au fost mult mai vagi și interpretabile: ”Dupa initierea procedurilor de executare silita, Banca ramane deschisa in gasirea unor solutii amiabile, solutii care sa duca la recuperarea creantei cu costuri minime si intr-un interval de timp acceptabil. Solutiile sunt particularizate in functie de specificul clientului si tinand cont de cadrul normativ in vigoare al Bancii”.

  Articolul la care face referire Volksbank descrie excesul de zel manifestat de bancă atunci când clienți înscriși în procesele privind clauze abuzive sau conversia creditului în lei la cursul istoric ajung la întârzieri de 90 de zile, chiar dacă este vorba de credite ipotecare pe zeci de ani.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  8 Responses to Ce zice Volksbank despre executarea clienților cu procese împotriva sa

  1. florin spune:

   platiti-va datoriile oameni buni. cand ati contractat creditul ati semnat ca primarul. acum suportati consecintele, da?!?

  2. Misty Lattner spune:

   806340 438485As I internet internet site possessor I believe the content material matter here is rattling amazing , appreciate it for your efforts. You must maintain it up forever! Very good Luck. 168553

  3. Emery Salmons spune:

   Thanks for sharing, this is a fantastic post.Thanks Again. Cool.

  4. I am speechless. This can be a superb blog and really attractive too. Great work! That’s no longer truly so much coming from an beginner publisher like me, but it’s all I may just say after diving into your posts. Great grammar and vocabulary. No longer like other blogs. You in reality understand what you?re speaking approximately too. Such a lot that you just made me wish to discover more. Your blog has grow to be a stepping stone for me, my friend.

  5. Very good blog you have here but I was wondering if you knew of any community forums that cover the same topics talked about in this article?I’d really love to be a part of online community where I can get feed-back from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Appreciate it!

  6. For sure, would be to very good amount of write down which I have uncover of extensive long term. Would aside from that click our website.

  7. cristina spune:

   Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul „Info” la adresa de email: cristinabety05@gmail.com

   • Shoppal spune:

    Excellent post. I was checking continuously this weblog and I am inspired!

    Very useful info particularly the closing part 🙂 I deal with such information a lot.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top