• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Diósi-LászlóDupă ce CEO-ul BCR, Thomas Spurny, anunța săptămâna trecută că banca sa lucrează la un proiect de conversie, a venit rândul celei mai recalcitrante bănci – OTP Bank, care a refuzat mult timp măcar să discute cu reprezentanții debitorilor – să anunțe un proiect-pilot de reducere a ratelor.

  Informația poate fi de maxim interes și pentru clienții preluați de la Millenium Bank, dar și pentru cei ai băncii grecești Piraeus, întrucât banca-mamă OTP Ungaria și-a anunțat intenția de a cumpăra operațiunile din România ale Piraeus Bank.

  OTP ar putea deveni astfel a doua instituție, după Banca Transilvania pentru clienții preluați de la Volksbank, care adoptă măsuri de ușurare a poverii ratelor creditorilor în franci elvețieni (CHF), având în vedere că BCR nu are un portofoliu semnificativ în această monedă.

  „Avem şi noi un program pilot pentru cei cu credite în CHF, dar încă nu am analizat care vor fi rezultatele. Prin această ofertă, putem reduce dobânzile astfel încât ratele să scadă la un nivel mai mic decât erau în decembrie 2014”, a declarat CEO-ul OTP Bank, într-un interviu pentru Bursa.

  „Oferta noastră este valabilă pentru şase luni, dar, aşa cum le explicăm şi clienţilor, subliniem că piaţa încă nu s-a stabilizat şi, în acest context, programul se va putea prelungi. După fiecare perioadă, vom analiza modalităţile în care va trebui să procedăm pentru stabilizarea ratelor la un nivel care să nu-l depăşească pe cel din ultima lună a anului trecut”, a mai spus Laszlo Diosi.

  „Vor fi discounturi pe care noi ni le asumăm. Noi ne vom asuma în proporţie de 100% pierderea suferită în urma aplicării acestor reduceri. OTP alocă în fiecare lună peste 1 milion de lei pentru acest program”, a mai spus Diosi, care a precizat că proiectul-pilot include 75 de persoane și a început în urmă cu două săptămâni.

  Reamintim că OTP Bank a refuzat, vreme îndelungată, să participe la negocierile colective cu Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), dar a cedat până la urmă și a participat chiar șeful Laszlo Diosi la discuții.

  Important de precizat este și faptul că OTP Bank a pierdut mai multe procese privitoare la clauzele abuzive, dintre care unul cu efect „ergo omnes”, care duce la eliminarea acelor clauze din toate contractele de acel tip.

  Citește și:

  Premieră. PROCES COLECTIV contra comisionului de acordare MILLENIUM BANK, câștigat

  ANPC vs. OTP. Instanța acceptă aplicabilitatea pe toate contractele. Următorul termen, pe 17 iunie

  OTP mai pierde un proces cu ANPC, cu efect pentru TOATE CONTRACTELE de acest tip

  Momente decisive pentru datornicii în CHF la Piraeus Bank. Ce se va întâmpla

  László Diósi, CEO OTP Bank, a cedat. S-a întâlnit personal cu AURSF

  OTP Bank refuză să negocieze cu AURSF. Bancpost și Banca Românească au acceptat

  AURSF: Oferta BT-VB, inflexibilă. OTP refuză să discute

  Banca Românească, OTP și Bancpost nu vor să negocieze cu datornicii în CHF. O singură bancă s-a întâlnit cu AURSF

  Dobânda după bunul plac de la OTP Bank se judecă din 8 aprilie

  Procesul ANPC vs. OTP Bank, astăzi la Tribunalul București

  Volksbank, OTP Bank şi Raiffeisen, cel mai des menţionate în criza francului

  Deviza OTP Bank: ”nu e prost cine cere, e prost cine dă”

  Vânzarea Piraeus Bank România. BT neagă, OTP confirmă, Piraeus o scaldă

  Millennium aplică creditelor în franci elveţieni aceeaşi măsură ca OTP

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  13 Responses to Cedează OTP? Laszlo Diosi anunță un program-pilot de reducere a ratelor CHF

  1. […] Cedează OTP? Laszlo Diosi anunță un program-pilot de reducere a ratelor CHF […]

  2. […] la OTP Bank au apărut la jumătatea lunii iunie, înainte ca banca să piardă procesul cu ANPC. Informația a fost oferită chiar de CEO-ul băncii, Laszlo Diosi, într-un interviu pentru Bursa. El vorbea […]

  3. […] Cedează OTP? Laszlo Diosi anunță un program-pilot de reducere a ratelor CHF […]

  4. […] pierdem un milion de lei”, se plânge șeful băncii maghiare, care adaugă că se lucrează la proiectul anunțat recent. „În prezent, testăm mai multe soluții posibile pentru clienții cu credite în franci […]

  5. eu spune:

   Oferta OTP Bank consta in reduceri temporare, de 3-6 luni, a marjei cu 1 pp. Marja fixa la OTP este de circa 7% la creditele cu ipoteca. In 2010 OTP a majorat marjele cu 2.5-3.5 pp. O clarificare mai mult decat necesara!

  6. Slick spune:

   Sincer, cred ca cea mai recalcitranta, nesimtita si nepasatoare banca e Bancpost. Care Bancpost nu prea pierde procese, care Bancpost nu e „deranjata” de ANPC, care Bancpost cred ca are multi prieteni acolo unde trebuie. Din pacate, indiferent de banca, sefii nu patesc absolut nimic .

  7. Slick spune:

   Sincer, cred ca cea mai recalcitranta, nesimtita si nepasatoare banca e Bancpost. Care Bancpost nu prea pierde procese, care Bancpost nu e „deranjata” de ANPC, care Bancpost cred ca are multi prieteni acolo unde trebuie.

  8. George Stirbulescu spune:

   Se pune de o alta oferta otravita a OTP…
   Singura oferta ce poate fi acceptata: dobanda creditului in CHF= 2% (adica 2,8% marja creditului din 2007-2008 din care se scade LIBOR CHF 3M de 0,8%) si returnarea banilor incasati abuziv de la acordarea creditului pana in prezent. Pana atunci Miercuri 17 Iunie la ora 11 este programat procesul CLASS ACTION intentat de catre ANPC impotriva OTP…

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top