• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • CFA România a anunțat că indicatorul de încredere macroeconomică a crescut în februarie, comparativ cu luna anterioară, la valoarea de 56,9 puncte (plus 2 puncte).

  Majorarea s-a datorat în principal corecției indicatorului de condiții curente.

  „Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 67,9, valoare în creștere cu 4,3 puncte, în timp ce indicatorul anticipațiilor a crescut marginal, cu 0,8 puncte, până la valoarea de 51,3 puncte”, se menționează în comunicat.

  În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, 67% dintre participanți anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Astfel, valorile mediane ale anticipațiilor pentru orizontul de șase luni au consemnat un curs anticipat de 4,5500 (valoare în creștere cu 500 pips față de cea înregistrată în exercițiul anterior), în timp ce pentru orizontul de 12 luni au consemnat un curs anticipat de 4,5600 (valoare, de asemenea, în creștere cu 500 pips față de cea înregistrată în exercițiul anterior).

  Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (martie 2018/martie 2017) a înregistrat o valoare mediană de 1,5% (valoare similară cu cea înregistrată în exercițiul anterior).

  Sunt de remarcat anticipațiile de majorare a ratelor de dobândă la leu, atât pentru scadențele pe termen scurt (3 luni), cât și pentru cele pe termen mediu (5 ani), 93% dintre participanții la sondaj anticipând această evoluție.

  Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat în luna mai 2011. Acesta dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top