• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Șefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a fost găsită vinovată pentru neglijență pentru perioada când a lucrat pentru guvernul francez, în urma unei deciziei unei instanțe speciale din Paris, notează Financial Times.

  Totuși, magistrații au decis să nu-i dea nicio condamnare fostului ministru de Finanțe. Avocatul lui Largarde a spus că verdictul nu va fi menționat în cazierul clientei sale și că aceasta reprezintă o „jumătate de victorie”.

  Instanța, care este specializată în judecarea miniștrilor, susține că Lagarde a eșuat în blocarea unei plăți de 403 milioane de euro dinspre statul francez către antreprenorul Bernard Tapie când ea era ministru.

  Judecătorii au spus că Lagarde ar fi trebuit să facă apel în privința plății, care s-a realizat în 2008.

  Jurnaliștii de la FT sunt de părere că această decizie reprezintă o pată pentru mandatul lui Lagarde la FMI, însă este greu de crezut că ea își va pierde funcția.

  Lagarde a fost numită anul trecut pentru al doilea mandat de cinci ani la cârma FMI.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top