• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Christine Lagarde, director FMI

  Christine Lagarde, director FMI

  Economiile emergente trebuie să se pregătească pentru ieșiri masive de capital, în cazul în care banca centrală a Statelor Unite îi va surprinde pe investitori cu schimbările în politica monetară, consideră șefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, citată de Bloomberg. Declarația, făcută la o întâlnire cu guvernatorul băncii naționale din India, vine în condiițiile în care toată lumea așteaptă ca, pentru prima oară după 2006, SUA să crească dobânzile depozitelor pe termen scurt.

  Lagarde a spus că este de așteptat o creștere a volatilității în sistemul financiar, chiar dacă băncile centrale din piețele emergente s-au pregătit pentru o astfel de mișcare din partea americană,în funcție de data la care vor fi majorate ratele dobânzilor, de nivelul de creștere și de etapele decise de FED. Christine Lagarde a făcut apel la o mai strânsă colaborare între șefii de bănci centrale din economiile emergente și a apreciat că ar putea fi necesare injecții de capital temporare, dar agresive.

  Președintele FED, Janet Yellen, declara, în urmă cu o lună, că instituția pe care o conduce ar putea să crească dobânda de politică monetară la fiecare ședință, dacă economia americană își va continua tendințele crescătoare. Yellen spunea atunci că majorarea dobânzilor ar putea fi amânată până în iunie, însă majoritatea analiștilor chestionați de Bloomberg cred că miercuri s-ar putea decide prima creștere.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top