• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • cipruReprezentanţii troicii formate din UE, BCE şi FMI au încheiat, vineri, a cincea revizuire a economiei cipriote, anunţând că Nicosia face „progrese relativ ridicate” după ce, anul trecut, a solicitat un pachet de asistenţă financiară, dar s-ar putea confrunta cu o perioadă dificilă.

  Performanţa fiscală a Ciprului este în grafic, iar sectorul bancar a început să se stabilizeze, însă trebuie rezolvată problema nivelului ridicat al creditelor neperformante, care depăşeşte 50% din portofoliul de împrumuturi a băncilor, avertizează UE, BCE şi FMI.

  Rezolvarea problemei creditelor neperformante ar sprijini redresarea economiei şi crearea de locuri de muncă, deoarece, în acest moment, băncile nu acordă prea multe credite, susţin reprezentanţii creditorilor internaţionali ai Ciprului. Aceştia cer adoptarea rapidă a reglementărilor privind insolvenţa şi exproprierea, care ar duce la scăderea creditelor neperformante.

  Troica formată din UE, BCE și FMI nu este foarte populară în Cipru, în timpul vârfului crizei din această țară existând manifestări de stradă împotriva creditorilor internaționali, pe care ciprioții i-au socotit vinovați pentru impunerea unor măsuri de austeritate.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Ciprul, presat de FMI, UE și BCE să rezolve chestiunea creditelor neperformante

  1. Surprise, this really is really good part of write which I have face of very long an eternity. Actually do in addition , head over to a few page.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top