• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • CJUE

  Curtea Europeană de Justiție a confirmat printr-o decizie faptul că bail-in-ul, salvarea băncilor cu banii deponenților, este legal. CJUE a confirmar prevederile UE care spun că banii publici nu pot fi folosiți pentru salvarea băncilor acest lucru urmând să revină acționarilor și deținătorilor de acțiuni.

  Italia ar putea fi afectată de această decizie în condițiile în care guvernul lui Matteo Renzi studiază posibilitatea ajutorării cu bani publici a sectorului bancar.

  Băncile italiene au în portofoliu credite neperformante de 360 de miliarde de euro.

  „Împărţirea costurilor între acţionari şi deţinătorii de obligaţiuni reprezintă o precondiţie pentru aprobarea, de către Comisia Europeană, a ajutorului de stat pentru o bancă aflată într-o situaţie dificilă şi nu contravine legislaţiei comunitare”, se arată într-o decizie a Curţii de Justiţie a UE, care este obligatorie şi nu poate fi contestată, transmite Agerpres.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top