• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Laszlo Diosi- CEO OTP

  Laszlo Diosi- CEO OTP

  În plină controversă privind denominarea, directorul general al OTP Bank a ieșit pe piață cu o variantă care ar trebui să îi umple de optimism pe împrumutații în franci elvețieni, sufocați deja de ratele aproape duble față de cele de la contractarea creditelor.

  Dispunând, se pare, de calități de medium, CEO-ul OTP Bank România, Laszlo Diosi a ținut să îi liniștească pe clienți și să le recomande acestora păstrarea creditelor în CHF. Diosi ne-a arătat un fragment de viitor, spunând că în doi ani cursul EURO/CHF va ajunge la 1,35-1,4, de la circa 1,2 în prezent. Motivul ar fi revenirea economică a Europei și dispariția nevoii investitorilor pentru o monedă de refugiu, așa cum este acum francul.

  Nu se știe de unde deține șeful OTP aceste informații, însă ele sunt în contradicție cu cele furnizate de autorități lumești cum ar fi FMI, îngrijorat de intrarea zonei euro într-o nouă recesiune, sau BCE, care se luptă din greu cu deflația și încearcă să repornească economia cu infuzii masive de bani. Chiar și investitorii internaționali văd lucrurile invers, din moment ce euro s-a depreciat puternic în ultimele luni față de dolar, considerat la rândul său monedă de refugiu, iar față de franc a ajuns iar la bariera de 1,2 impusă forțat de Banca Națională a Elveției.

  ”Recomand clienților să își păstreze creditele în CHF pentru că nu poate fi mai rău de atât, dar există un mare potențial de îmbunătățire”, a declarat Diosi pentru Mediafax. Discursul de tip ”mai rău nu se poate” a mai fost auzit de aceiași clienți și în 2008 sau 2009, și totuși punctul culminant al creșterii francului a fost atins în 2011, când a fost de altfel introdus pragul minim de 1,2 franci pentru un euro.

  Nu e clar de ce înainte de 2008 OTP a acordat credite în franci elvețieni, din moment ce viitorul nu este o necunoscută pentru conducere. Cele două răspunsuri care se conturează: fie banca știa că francul va crește, dar a acordat credite tocmai pentru a lua mai mulți bani înapoi de la clienți, fie nu știa nici atunci, nici acum, iar recomandările sunt aruncate pe piață doar pentru a păcăli niște clienți să nu meargă în instanță pentru a cere conversia la cursul istoric.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  8 Responses to Manipulare? Ce le recomandă ungurii de la OTP clienților cu credite în CHF

  1. […] Mai mult, în locul unor măsuri de împărțire a poverii determinate de aprecierea francului, șeful OTP, Laszlo Diosi le-a spus clienților să-și păstreze împrumuturile în CHF, întrucât cursul francului va scăd…. […]

  2. […] Mai mult, în locul unor măsuri de împărțire a poverii determinate de aprecierea francului, șeful OTP, Laszlo Diosi le-a spus clienților să-și păstreze împrumuturile în CHF, întrucât cursul francului va scăd…. […]

  3. […] păcate, sistemul bancar a trecut pe lângă argumente de acest fel, șeful unei bănci importante susținând, în aceeași perioadă, că euro va ajunge la 1,3-1,4 franci și îndemnând clienții să păstreze creditele în această […]

  4. mattew crorkz spune:

   iFtvcQ I’m not sure why but this web site is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

  5. facebook fans spune:

   Many thanks relating to sharing that excellent subject matter on your website. I ran into it on the internet. I’m going to come back again when you finally publish considerably more aricles.

  6. I have to get across my respect for your kindness in support of people who absolutely need guidance on this one question. Your personal commitment to getting the solution up and down ended up being amazingly functional and have really enabled associates like me to realize their dreams. Your personal warm and friendly publication can mean a lot a person like me and extremely more to my office workers. With thanks; from everyone of us.

  7. Amazing, which is a marvelous bit create which has been seem with much time a long time. Execute in addition , stop by my very own online site.

  8. Especially, that is a useful little bit of create which has been face by huge long time. Complete in addition , surf to very own internet.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top