• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • b123Clientul român devine sursa de finanțare a băncilor, când în mod normal ar trebui să fie invers. În condiţiile în care băncile românești se numără pe degete, iar mare este doar CEC Bank, instituțiile financiare cu capital străin controlează piaţa bancară românească. Francezii și austriecii sunt principalii jucători pe această piaţă bancară, deținând cele mai mari bănci din sistem,  BRD și respectiv BCR și Raiffeisen . Băncile-mamă au transmis însă un semnal clar subsidiarelor să se bazeze pe resurse proprii în activitatea lor, capitalul iniţial urmând să fie retras. În aceste condiţii, depozitele clienților rămân principala sursă de bani a băncilor mari, iar din aceste depozite vor fi finanţate creditele către firme si cetățeni. În mod curios, se va ajunge la situaţia în care nu băncile vor finanţa economia, ci chiar cetăţenii prin depozitele lor. Banca vor face astfel profituri nu prin dobânzi aplicate creditării din fonduri proprii ci prin dobânzi aplicate gestionării sumelor depuse de clienţi în seifurile băncii.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Clientul român sursa de bani no.1 pentru bănci

  1. Astonish, that is a nice portion of document which i’ve noticed of for a long time reasonable length of time. Will also consultation the actual internet.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top