• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Comisie buget finante

  Coface România estimează pentru acest an o inflaţie de 0,3% şi un deficit bugetar care va atinge 2,5% din PIB. Specialiştii financiari se raportează la o creştere economică de 3,3%.

  În plus, ei  apreciază că situaţia economică s-ar îmbunătăţi în condiţiile reducerii economiei subterane şi unei mai bune gestionări a companiilor de stat.
  În conditiile în care inflatia este negativă, iar bugetul consolidat este pe excedent (plus 1% din PIB) Coface vine cu o prognoza surprinzătoare. Coface România estimează pentru acest an o inflaţie de 0,3% şi un deficit bugetar care va atinge 2,5% din PIB, raportat la o creştere economică de 3,3%, şi apreciază că situaţia economică s-ar îmbunătăţi în condiţiile reducerii economiei subterane şi unei mai bune gestionări a companiilor de stat.

  „O îmbunătăţire a situaţiei economiei României va depinde şi de reducerea evaziunii fiscale care este legată de economia subterană, estimată la 30% din PIB şi de o gestionare mai bună a companiilor de stat, de multe ori generatoare de pierderi”, se arată într-o analiză a Coface. Sursa: zf.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top