• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • coltucPlata ratelor lunare aferente unui credit pentru care debitorul are un proces cu banca pentru clauze abuzive și denominare a fost suspendată, de o instanță a Tribunalului București pe perioada judecării cauzei, anunță avocatul Marius Coltuc.

  Potrivit soluției, completul de judecată a admis cererea de ordonanţă preşedinţială și a dispus „suspendarea executării obligaţiei de plată a ratelor lunare aferente contractului de credit şi de garanţie (…) până la pronunţarea asupra fondului cauzei în dosar”.

  Avocatul Marius Coltuc spune că această decizie este o premieră absolută, dar speră că vor mai urma și alte astfel de soluții la instanțele din România, în procesele dintre clienți și bănci. Dosarul în legătură cu care s-a luat această decizie a pornit de la o plângere a unul client contra Credit Europe Bank România, care cerea eliminarea unor clauze abuzive și conversia împrumutului în monedă națională.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Premieră: Plata ratelor, suspendată până la pronunțarea pe fond într-un dosar client-bancă

  1. […] mai mari după încetarea suspendării, afirmă avocatul Marius Colțuc. Discuția a pornit de la o sentință dată de un complet al Tribunalului București, prin care s-a suspendat, prin ordonanță […]

  2. piu spune:

   nu este dosarul lui

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top