• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci

  Deputații vor vota marți noi reguli aplicabile la nivel UE care vor stabili limite pentru comisioanele aplicate de bănci comercianților care oferă servicii de plată cu cardul. Aceste limite, aplicabile plăților naționale și internaționale prin card, vor putea duce la reducerea costurilor pentru utilizatorii de carduri, informează un comunicat al Parlamentului European.

  „Această lege, împreună cu viitoarea directivă a serviciilor de plată, vor crea un cadru pentru plățile efectuate în Europa, asigurând mai multă transparență, stimulând competiția și permițând comercianților și utilizatorilor să aleagă cardurile care oferă cele mai bune condiții”, a spus Pablo Zalba (PPE, ES), raportorul în Parlament. Legea a trecut cu 621 voturi la 26 și 29 abțineri.

  Limitarea comisioanelor la plățile cu amănuntul naționale și internaționale

  • Pentru tranzacțiile internaționale cu carduri de debit, limita admisă va fi de 0,2% din valoarea tranzacției
  • Pentru tranzacțiile naționale cu carduri de debit, la cererea Parlamentului se va aplica aceeași limită de 0,2% după o perioadă de tranziție de cinci ani în care statele membre UE pot stabili ”un comision interbancar mediu ponderat care să nu depășească echivalentul a 0,2 % din valoarea medie anuală a operațiunilor pentru toate operațiunile naționale cu cardul de debit din cadrul fiecărui sistem de carduri de plată”

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Comisioanele bancare aplicate comercianților vor fi limitate

  1. […] care le prevede va fi publicat în mai și va intra în vigoare după 6 luni. Legislativul român a transpus aceste prevederi în legislația națională, însă a oferit băncilor un termen de un an pentru implementarea măsurilor necesare. Cu toate […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top