• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci

  Băncile mai au la dispoziție puțin timp pentru implementarea sistemului de afișare pe ecranele ATM-urilor a tuturor comisioanelor percepute, conform normelor ANPC.

  „Prestatorii de servicii care efectuează operaţiuni de plată prin intermediul cardurilor de debit şi a cardurilor de credit la terminalele ATM au obligaţia de a informa consumatorii asupra tuturor comisioanelor, taxelor şi oricăror altor tipuri de costuri pe care trebuie să le suporte consumatorul în legătură cu contractul de prestări servicii, conform prevederilor prezentului ordin”, informa Capital.ro, în vara anului trecut, cu ocazia lansării în dezbatere publică a ordinului ANPC.

  În acest moment, băncile nu prezintă nivelul comisioanelor aferent tranzacţiilor de plată, de interogare a soldului sau de retragere numerar pe ecranul bancomatelor. Instituțiile bancare aplică în cazul cardurilor emise de alte bănci comisioane mult mai ridicate, ele fiind diferite de la o bancă la alta. De multe ori, consumatorii nu au cunoştinţă de comisioane practicate de bănci la retragerile de la ATM. Mai mult, proiectul inițiat de ANPC va obliga băncile să informeze clienţii respectivi pe ecranul ATM-ului despre termenul maxim de recuperare a cardului şi numărul de telefon la care clientul poate apela în cazul în care i se reține sau blochează reţine cardul de debit/credit în bancomat.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Comisioanele trebuie afișate la ATM de la 1 martie

  1. Ralu spune:

   alpha bank nu afiseaza comisioanele; am interogat soldul si am scos bani ieri, nu era niciun mesaj.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top