• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • "mugur isarescu bnr"

  mugur isarescu bnr

  Comitetul Național pentru Stabilitate Financiară (CNSF), care este condus de guvernatorul BNR Mugur Isărescu, nu vede riscuri în ceea ce privește îndatorarea sectorului privat, deși pe segmentul populației, creșterea anuală a finanțărilor în moneda națională a ajuns la 35%.

  În concluzie, CNSF apreciază că nu este necesară stabilirea unui nivel al ratei amortizorului anticiclic mai mare de 0 (zero) la sută, nivel stabilit la începutul acestui an. Acesta este un instrument macroprudențial utilizat în prevenirea si limitarea creșterii excesive a creditului si a îndatorării sectorului neguvernamental, potrivit conso.ro.

  În aceste conditii, CNSF a recomandat BNR să nu majoreze indicatorul menționat, adică să nu restricționeze accesul populației și firmelor la creditele bancare.

  Pe lângă guvernatorul BNR, din CNSF mai fac parte ministrul Finanțelor Publice, șeful Autorității de Supraveghere Financiară și directorul executiv al Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

  „Dinamica creditului și a îndatorării sectorului neguvernamental nu evidențiază presiuni semnificative din perspectiva îndatorării sectorului privat”, potrivit concluziei din ședința de săptămâna trecută.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top