• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • tetikcatel

  Omert Tetik(stânga) CEO Banca Transilvania şi Benoit Catel(dreapta) CEO Volksbank. Sursa: zf.ro

  Preluarea băncii Volksbank de către Banca Transilvania a lăsat loc la multe semne de întrebare. Fiind făcut doar un anunţ oficial şi atât, toate litigiile în care este implicată Volksbank au rămas cumva într-o stare de neclaritate privind statutul băncii.

  De exemplu, chestiunea creditelor CHF este una care va solicita la maximum avocaţii celor două bănci care se ocupă de preluare.

  Ce se va întâmpla cu creditele CHF? Dar cu litigiile bancă-clienţi? Volksbank are foarte multe procese pe rol cu clienţi care cer eliminarea comisioanelor abuzive sau chiar conversia fiind binecunoscut cazul de la Galaţi unde o clientă Volksbank,     Nicoleta Costrache, a obţinut o decizie definitivă de conversie în lei la un curs mult mai mic.

  Absenţa informaţiilor în cazul derulării unor astfel de acţiuni au dus  chiar şi la episoade de confuzie la tribunal.

  Recent, la un proces dintre  Volksbank şi un grup de clienţi, judecătorul a cerut avocaţilor să clarifice ce bancă apără, conform avocatului Adrian Cuculiş.

   Adrian CuculisAstazi am asistat la o intrebare interesanta si anume „Pana la urma sunteti Volksbank sau Banca Transilvania” raspunsul a venit ca cesiunea va avea loc in intervalul unui an de zile cu tot ce inseamna Consiliul Concurentei si alte chestiuni legale, a precizat avocatul Adrian Cuculiş.

  Astfel, este clar că momentan, chiar dacă anunţul oficial privind preluarea a fost deja făcut, Volksbank va rămâne în continuare ca entitate distinctă, mai ales că procesul a fost unul der preluare şi nu de fuziune.

   

  În plus, formalităţile vor dura circa un an de zile, pentru că este nevoie de tot felul de avize, inclusiv de Consiliul Concurenţei.

   

  Astfel, este foarte posibil ca Volksbank să acţioneze în 2015 ca grup separat în cadrul Băncii Transilvania, pe aceleaşi coordonate ca şi până acum.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top