• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lei

  Estimările privind suma ce va reveni la buget în 2016 în urma noului Cod Fiscal sunt complet nerealiste în condițiile în care reducerile de taxe prevăzute presupun un impact bugetar de 16 – 17 miliarde de lei, a declarat luni președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, în cardul conferinței „Fiscalitate pentru o Românie durabilă”.

  „Estimările noastre sunt mult mai reduse, în loc de 9 miliarde noi estimăm doar două miliarde de lei, într-un scenariu relativ optimist, bani care s-ar întoarce dintr-o creștere economică mai mare.

  Putem face și calculul invers! Cât ar trebui să fie creșterea economică la anul pentru a avea cele nouă miliarde înapoi la buget. Vă spun eu: 7%!”, a subliniat Ionuț Dumitru.

  El a precizat că nici estimările de reducere a evaziunii fiscale, de 2% din PIB anual (14 miliarde de lei) nu sunt realiste, în condițiile în care nu s-a reușit de mult timp un procent mai mare de 0,2% din PIB.

  Ionuț Dumitru a reamintit că evaziunea fiscală a crescut constant în România până la 16% din PIB, cea mai recentă estimare a Consiliului Fiscal, conform Agerpres.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to E nevoie de creștere economică dublă pentru noul Cod Fiscal

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top