• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • statisticaInstitutul Național de Statistică a anunțat că în primele trei luni din acest an, volumul cifrei din comerțul cu amănuntul a crescut cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut.

  Astfel, s-au înregistrat creșteri de vânzări la produse alimentare, băuturi și tutun, dar și la produse nealimentare și pe piața comerțului cu amănuntul al carburanților pentru mașini în magazine specializate.

  În ceea ce privește seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost înregistrată o creștere cu 16,9%, în urma creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+26,2%), vânzărilor de produse nealimentare (+14,3%) și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+9,3%).

  Potrivit analiștilor, scăderea TVA la 20% reprezintă unul dintre motoarele creșterii consumului, alături de creșterea salarului minim. Amintim că, TVA pe mâncare a scăzut deja la 9%.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top