• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • contactlessContacless a fost nominalizat de Oxford Dictionary pentru castigarea titlului de cuvantul anului, concurs castigat de cuvantul vape, care inseamna sa fumezi tigari electronice (e-cigarettes). Cum usor se poate deduce, vape vine de la vapour sau vaporize, insemnand inhalarea si expirarea vaporilor (se pare ca nu fum) produsi de tigarile electronice. Deci daca nu e fum, nu poti spune ca fumezi, ci vaporizezi (in engleza) adica aburesti (probabil) in romana.

  Pe lista scurta pentru alegerea cuvantului anului s-a aflat deci si contactless, a carui definitie este urmatoarea: ce are legatura sau implica tehnologii care permit unui card inteligent sau unui telefon mobil sa se contacteze wireless cu un cititor electronic, pentru realizarea unei plati.

  Contactless patrunde tot mai rapid si in Romania, in special prin intermediul bancilor, iar ultima institutie de credit care-si aduce contributia la propularizarea cuvantului si implicit la promovarea si raspandirea platilor eletronice, este CEC Bank. sursa: bancherul.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top