• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Alexis TsiprasBanca centrală a Greciei a cerut Băncii Centrale Europene aprobarea pentru a acorda o facilitate stand-by de finanţare de urgenţă, în scopul protejării băncilor greceşti în eventualitatea în care partidul de extremă stânga Syriza va câştiga alegerile din 25 ianuarie.

  „Am trimis o cerere către BCE pentru aprobarea liniei de finanţare de urgenţă pentru cele patru bănci mari din Grecia, pentru a proteja sistemul bancar”, a declarat un oficial al băncii naţionale din Grecia, citat de Mediafax.

  Vineri, Eurobank şi Alpha Bank, două dintre cele mai mari bănci din Grecia, au cerut băncii centrale din Grecia acces la linia de finanţare de urgenţă a instituţiei.

  Banca centrală a Greciei a fost cea care a solicitat Eurobank şi Alpha Bank să înainteze cereri pentru obţinerea accesului la linia de finanţare de urgenţă, întrucât a estimat că cei doi creditori ar putea avea nevoie de aceste fonduri în următoarele luni, au declarat oficiali ai celor două bănci greceşti.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top