• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • anaf_romaniaÎncepând cu această lună, băncile sunt obligate să transmită Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) în fiecare zi, o listă cu persoanele care își deschid sau își închid un cont bancar, fie că vorbim de firme sau de persoane fizice, potrivit conso.ro.

  În plus, băncile vor trebui să raporteze Fiscului datele de identificare ale persoanelor care dețin dreptul de semnătură pentru conturile deschise. Totodată, instituțiile de credit vor transmite ANAF si o lista a celor care inchiriază casete de valori, precum și a celor care întrerup contractul de închiriere.

  Pe de altă parte, instituțiile de credit sunt obligate ca, la solicitarea Fiscului, să comunice, pentru fiecare titular care face subiectul solicitării, toate rulajele și/sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum și informațiile și documentele privind operațiunile derulate prin respectivele conturi.

  Potrivit Codului de procedură fiscală, care a intrat în vigoare la începutul acestui an, toate aceste prevederi ar fi trebuit să se aplice încă de la data de 1 aprilie 2016, însă au fost amânate pentru că sistemele informatice ale băncilor nu au fost adaptate noilor reglementări în timp util.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top