• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • franc helvetConversia unui credit nu este o „facilitate”, ci o noțiune de bun-simț, care ar trebui aplicată fără costuri, potrivit Directivei 17/2014 a Comisiei Europene și Parlamentului European, consideră Adrian Cuculis, unul dintre cei mai cunoscuți avocați ce-i reprezintă pe clienți în procese cu băncile.

  Cuculis le atrage atenția clienților Volksbank, instituție ale cărei operațiuni – inclusiv creditele acordate în CHF – au fost preluate de Banca Transilvania (BT), să fie foarte atenți la actele pe care le semnează cu noul proprietar și să se gândească serios dacă este bine sau nu să renunțe la procesul contra vechiului creditor.

  cuculis adrian„Trecem prin vremuri cel puțin „misterioase”, oferte menite să atragă clientela și să dezbine colectivul – și aici mă refer cel al fostei Volksbank, fuzionate în BT. De când s-a lansat anunțul de conversie și discount de 22%, având în vedere că reprezentăm 800 de reclamanți ai fostei Volksbank, cum era și normal fiecare reclamant a avut câte o întrebare de adresat, însă sunt deja o parte dintre ei, sfătuiți probabil de bancă, să renunțe la procesele pornite împotriva fostei Volksbank; iar mai îngrijorător este că în cazuri izolate s-a și întâmplat acest lucru”, scrie Adrian Cuculis, pe contul său de Facebook.

  „Poate nu s-a înțeles acest aspect foarte clar, însă în 2015, dupa tot „ciclonul” care a tras după el zeci de mii de împrumutați, este de neacceptat să se semneze acte adiționale neînțelese pe deplin, consecința de data aceasta fiind că nu va mai fi posibilă denunțarea lor în instanță”, mai precizează avocatul.

  „În acest punct, nu există un model de conversie, iar conversia în sine nu este o „facilitate”, este o noțiune de bun simț care trebuie să fie pusă în aplicare fără costuri, așa cum arată și DIRECTIVA 2014/17/UE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI, dar și alte legi aflate în dezbatere publică ce prevăd acest lucru, modificarea chiar a OUG 50/2010, iar eliminarea comisionului de risc nu este decât o simplă operațiune pe care dacă nu o făceau băncile o făcea instanța de judecată cu costuri mai mari pentru bancă”.

  „Astfel, mutarea proceselor din instanță la masa tratativelor poate fi făcută printr-o aplicare a unui curs inferior celui de la data conversiei, și atunci cu siguranță vom asista la o stingere a unei probleme ce avea un orizont îndepărtat de rezolvare”, încheie avocatul Adrian Cuculis.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  4 Responses to Conversia creditelor în CHF nu este o „facilitate” – av. Cuculis

  1. […] Conversia creditelor în CHF nu este o „facilitate” – av. Cuculis […]

  2. […] Conversia creditelor în CHF nu este o „facilitate” – av. Cuculis […]

  3. […] Conversia creditelor în CHF nu este o „facilitate” – av. Cuculis […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top