• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • CorbPierderile de miliarde de euro ale băncilor și dramele pe măsură ale clienților acestora au făcut loc unor îmbogățiți ai crizei, care prosperă de pe urma necazurilor celorlalți. Recuperatorii de creanțe sunt acum în situația în care erau băncile înainte de criză: văd viața în roz, fac planuri de extindere agresivă și au în plan profituri consistente pentru perioada următoare.

  Unii dintre cei mai hotărâți în acest sens sunt cei de la APS Holding, deveniți vedete peste noapte după implicarea în cea mai mare tranzacție de pe piața de profil, cea prin care Volksbank a vândut un portofoliu de credite ipotecare neperformante în valoare nominală de 495 milioane de euro. Anterior, firma înregistrată în Cehia avea o prezență modestă pe piața locală, câștigându-și existența de pe urma creditelor neperformante ale câtorva IFN-uri.

  Acum, firma este pe cai mari, având în plan alte tranzacții de mari dimensiuni, după cum au declarat reprezentanții săi pentru site-ul mirsanu.ro. ”APS este implicată în câteva tranzacții majore în curs de desfășurare pe piața activelor neperformante scoase la vânzare de către instituțiile financiare majore. Totuși, din motive de confidențialitate, nu putem dezvălui numele acestor tranzacții individuale în acest moment”, a declarat o reprezentantă a societății.

  Potrivit unor experți citați de același site, până în 2016 ar urma să fie scoase la vânzare credite neperformante de circa 6 miliarde de euro. Cele mai apropiate tranzacții ar putea viza un pachet de credite de peste 400 milioane de euro de la BCR și unul de 360 de milioane de euro de la Bank of Cyprus, care mai figurează doar cu numele în sistemul bancar din România.

  Bătălia între firmele de recuperare este una acerbă, dacă ne gândim că, potrivit mai multor surse din piață, creditele garantate cu ipotecă sunt cumpărate la doar 20% din valoarea nominală, iar firmele respective acceptă foarte rar ca debitorii să plătească mai puțin de 100%.

  După tranzacția cu Volksbank, APS administrează efectiv executările silite ale creditelor cumpărate de la banca austriacă. Cumpărătorul propriu-zis este un vehicul investițional înființat cu acest scop, Rabon Credit Solutions România SRL, al cărei acționar este o fundație înregistrată în Olanda, Stichting Callisto Finance. Finanțarea pentru cumpărarea creditelor de la Volksbank a fost asigurată printr-un alt vehicul investițional, Volga Investments Limited, deținut, care la rândul său a primit finanțare de la Prime Credit 7 S.a.r.l., Deutsche Bank, Sucursala Londra, Grace Bay III Holdings S.a.r.l și APS Fund Alpha.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to ”Corbii” pieței bancare au ieșit la vânătoare de credite moarte

  1. karlaontan spune:

   Sant o pensionara care a facut cu buletinul un credit in 2007. Am platit 3 ani in fiecare luna, dupa care m-am imbolnavit Pe scurt , ptr. un credit de 10000 lei la ora actuala am de platit 30000 lei la kruk ,ptr o clauza mortala. Am sa mor si nu am sa pot plati!! Au nenorocit multi oameni cu clauza .

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top