• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

  lptDoar 8% din populația România utilizează în prezent comerțul electronic, în timp ce ținta europeană în domeniu vizează pragul de 47%, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională Diana Voicu, la ‘European Digital Youth Summit’ (EDYS).

  ‘Este nevoie să realizăm mai multe planuri de acțiune, pentru a crește volumul comerțului electronic din România, de la nivelul actual de 8%, până la ținta europeană de 47%. Comerțul electronic (e-commerce) este deosebit de important pentru dezvoltarea unei țări, deoarece se facilitează achiziționarea unor produse mai ieftine, mai diversificate, costurile cu transportul tradițional scăzând semnificativ, prin utilizarea dronelor. În ceea ce privește piața unică digitală, aceasta este promovată prin sporirea securității online, prin finanțarea dezvoltării de platforme online pentru tranzacționarea bunurilor și a serviciilor, atât la nivel național, cât și transfrontalier’, a afirmat Diana Voicu. 
  Potrivit acesteia, Strategia Națională Agenda Digitală pentru România este influențată de cea europeană, punându-se accent pe interoperabilitate și pe asigurarea cadrului legislativ necesar. 

  Sursa: Agerpres

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top