• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vangroningenConsiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR) susține că prin scrisoarea adresată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu a urmprit crearea de presiuni mediatice, publice sau de orice altă natură și niciun fel de imixtiune în actul de justiție.

  „Privind afirmația din Raportul întocmit de Inspecția Judiciară și dat publicității, în care se subliniază că CPBR ar fi luat o poziție publică față de soluții pronunțate de instanțe, insistăm asupra faptului că adresa transmisă de CPBR către CSM a fost una cu caracter strict instituțional, ce nu a urmărit, în niciun fel, crearea de presiuni mediatice, publice sau de orice altă natură și că apariția pe un site a adresei cu caracter instituțional nu a fost determinată de către CPBR. După cum am mai explicat cu mai bine de o lună în urmă, CPBR nu a urmărit prin scrisoarea transmisă către CSM niciun fel de imixtiune în actul de justiție”, se menționează în comunicatul citat.

  Reprezentanții CPBR reamintesc faptul că scrisoarea în cauză a fost trimisă cu intenția obiectivă de a releva soluții diametral opuse date de instanțe în cazuri identice, in contextul existenței unei legislații considerată a fi unitară.

  „Noi am plecat de la premisa că, judecând pe baza legislației existente, unitare, instanțele vor oferi soluții la fel de unitare, contribuind la sporirea predictibilității pentru toate părțile. În acest context, reprezentanții CPBR au considerat oportun să pună la dispoziție informații și expertiză tehnică în ceea ce privește funcționarea produselor și serviciilor financiare, însă fără a avea intenția de a influența actul de justiție. Acceptarea sau nu a unor asemenea propuneri rămâne, bineînțeles, la discreția decidenților privind desfășurarea unor asemenea programe”, se subliniază în comunicatul CPBR.

  Amintim că CSM a concluzionat că afirmațiile lui Steven van Groningen, șeful Raiffeisen Bank și CPBR, au fost de natură să afecteze imaginea instanțelor judecătorești, aducând atingere independenței și imparțialității sistemului judiciar în ansamblul său.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top