• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euros-loads-of-money

  Creditele acordate companiilor și gospodăriilor din zona euro au scăzut cu 0,5% în decembrie, dar într-un ritm mai lent decât luna precedentă, după ce Banca Centrală Europeană a confirmat lansarea unor măsuri de relaxare cantitativă (QE) în valoare de 1.100 miliarde de euro menite să prevină stagnarea economiei zonei euro, transmite Reuters.

  Potrivit datelor publicate joi de BCE, creditele acordate sectorului privat au scăzut cu 0,5% în decembrie, după o contracție de 0,9% în luna precedentă. În schimb, masa monetară M3, un indicator al lichidității existente în economie, a crescut cu 3,6% în ritm anual în luna decembrie.

  Băncile din zona euro, în special în țările afectate de criză, au restrâns creditarea în așteptarea noilor norme de capital și a testelor de stres în timp ce companiile au redus investițiile, conform Agerpres.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top