• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • mugur-isarescu

  Întrebat  de  jurnalistul Mihai Baniţă dacă a luat un credit de la Volksbank, Mugur Isărescu a declarat că nu are nicio legătură cu banca.

  Consilierul Adrian Vasilescu a explicat prin faptul ca împrumutul a fost refinanţat  de la UniCredit, guvernatorul amintindu-şi unde a rambursat împrumutul, nu unde l-a contractat.

  UniCredit ar fi  menţionată în cea de-a doua declaraţie de avere, din 2008, a guvernatorului.

  Iată însă că lucrurile sunt mai complicate. Creditul luat în 2006 de la Volksbank de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost rambursat anticipat tot la Volksbank, trei ani mai tarziu, nefiind refinantat la UniCredit, conform capital.ro.

  La UniCredit, Isarescu a luat un alt credit, in 2012.

  Iata ce a declarat Vasilescu, la RTV:

  Am vorbit cu guvernatorul in aceasta dimineata. Asa este: acum 10 ani, in 2006, a contractat un credit la Volksbank. Apoi, acest credit a fost refinantat si dat la alta banca (UniCredit Tiriac Bank). Dupa cum vedeti, creditul este achitat pana la 0. Prim urmare, guvernatorul si-a amintit unde a achitat creditul, nu de unde l-a luat. Practic i-a iesit din cap ideea ca a luat credit de la Volksbank. Guvernatorul BNR are in cap creditele a milioane de romani si astea sunt mai importante decat creditul personal, iar faptul ca a luat un credit de undeva si l-a transferat la alta banca, a ramas in minte cu locul unde a platit, nu locul de unde a luat”.

  La UniCredit, Mugur Isărescu a contractat un alt împrumut, pentru alt imobil, în 2012. Creditul de la Volksbank nu a fost refinanţat niciodată la UniCredit, banca care nu a înscris nicio ipoteca pe respectivul imobil la cartea funciară ci a fost achitat timp de trei ani  tot la Volksbank, dupa care a fost platit anticipat si banca si-a ridicat ipoteca.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Eroarea BNR ? Creditul luat de Isărescu de la Volksbank nu a fost niciodată refinanţat la Unicredit

  1. Curiosu spune:

   Alzhaimer ?

  2. Romeo spune:

   Mintea scurta(?) nu este o „calitate” tocmai buna pentru a fi Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top